hits

Guide til Ølglass - Infografikk

Det er lett å tenke at et ølglass er et ølglass og at det først og fremst handler om størrelsen på glasset. Den mer avanserte øldrikker / ølsmaker vil raskt fortelle deg at dette er langt fra korrekt, og at rett ølglass er med på å fremheve smaken på ølet.

Hvordan ølglasset er formet vil påvirke hvordan ølet skummer (eller unngår å skumme) når man heller i ølet. Samtidig vil ølglassets form påvirke ølets temperatur, kullsyre, oksygentilførsel og annet. 

Infografien under er utviklet av www.corrchilled.co.uk og viser flere av de mest populære ølglassene. For en større utgave av bildet kan du se filen direkte her!Det vi normalt drikker i Norge er pilsner øl, og disse drikkes normalt av et pokal-glass eller et tulipanglass. På utesteder er det vanlig å bli servert ølet i imperial glass. 

Ønsker du å starte opp en samling kan dette settet fra Orrefos være aktuelt. Ellers finner du også fine ølglass fra merkevarer som Eva Solo og Rosendahl Grand Cru. Begge de sistnevnte merkevarene er danske, og deres ølglass er preget av danske tradisjoner.#ølglass #glass #øl #ale #pilsner #pils #bartips #ølguide #servering #ølsmaking #ipa #drikke #drink

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar