hits

Overdreven Bruk av KjøkkenvektJeg er personlig av den typen som liker å veie opp og måle opp når jeg skal lage mat. Spesielt når jeg følger oppskrifter så benytter jeg konsekvent kjøkkenvekt og desilitermål sammen med teskjeer og spiseskjeer for å måle opp alle ingrediensene så nøyaktig som mulig.

Jeg har fått en del kommentarer på dette opp igjennom. Når jeg hver morgen tar frem kjøkkenvekten for å måle opp 100 gram havregryn og 2,5 dl vann, føler jeg meg ofte som om jeg var på en streng Grete Roede diett eller at hadde et usunt forhold til kaloritelling. 

Grunnen til at jeg benytter kjøkkenvekten så aktivt er at jeg muligvis har en overdreven stor tillitt til at de som har laget oppskriften har tatt seg bryet med å måle opp nøyaktig for å finne den beste balansen av ingredienser.

Jeg kjenner mange som bare føler hvor mye mel, gjær og vann som skal være i et brød. De kaster ulike ingredienser i gryta og smaker seg til for å få et perfekt resultat.

Min teori er at dette bygger i erfaring og selvtillit på kjøkkenet. Jeg er generelt sett ganske flink til å lage mat, men liker samtidig å være trygg på at resultatet blir slik som jeg ønsker og har erfaring med.

Retro Kjøkkenvekt fra Bloomingville 

Om du som meg liker å benytte en kjøkkenvekt når du lager mat, så må du vurdere denne retro kjøkkenvekten fra Bloomingville.

Jeg har selv en enklere digital kjøkkenvekt, men ønsker meg en penere kjøkkenvekt etter hvert. Bloomingville kjøkkenvekten er fin i designet og gjør seg derfor godt på kjøkkenbenken selv når man ikke benytter den (jeg kommer til å benytte den daglig)

Kjøkkenvekta fra Bloomingville kommer i størrelsene på 3 eller 5 kilo.

Tid for Julebakst 

Det nærmer seg samtidig tid for å begynne på julekakene. Om du i tradisjon tro lager de klassiske 7 sortene, eller som meg velger å fokusere mest på pepperkakene, så vil en god kjøkkenvekt være til hjelp.

Ved siden av de klassiske julekakene er julen også en tid for å servere kaker som suksessterte, delfiakake, sjokoladekake, ostekake og mye annet. Jeg tror de fleste familier har sine tradisjoner rundt hvilke kaker som er nødvendige å ha når julen kommer.

#kjøkkenvekt #kjøkkenutstyr #havregrynsgrøt #oppmåling #pepperkakehus #julebakst #måleenhet #bloomingville

Foto: Kjokkenvekt CC - Pepperkakehus CC

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar