hits

Ta Vare på Brødet så Holder det LengerDet å ta vare på et brød er en kunst i seg selv. Om du spiser hjemmebakt brød, eller kjøper brødet på butikken er det flere ting du kan gjøre for at brødet skal holde kvaliteten lengst mulig.

Et enkelt tips for å hjelpe brødet i å holde lengst mulig er å unngå å benytte brødkuttemaskinen på matbutikken. Når du kutter opp brødet i tynne skiver produserer du mange overflater og åpninger der luft kan slippe til og tørke brødet.

Spesielt om dere er få personer i hjemmet, eller spiser mindre brød, vil dette raskt kunne bli et problem.

Et annet tips er å sørge for at brødet oppbevares tørt og beskyttet for luft. Det vanligste her er å benytte en handlepose. Dette er dog ikke anbefalt av mattilsynet da dagens handleposer ofte er laget av resirkulert materiale som ikke er ment å være i kontakt med maten vi spiser.


Benytt En Pen Brødboks

Et bedre tips er å benytte en pen brødboks. Ikke bare hjelper brødboksen til med å beskytte brødet fra fuktighet og oksygen. Brødboksen er også langt penere på kjøkkenbenken, en det en krøllete handlepose gjerne er.

Brødbokser finnes i en rekke dekor slik at du kan velge et design som passer deg og ditt kjøkken. På nettsiden har jeg samlet en større oversikt over brødbokser slik at du kan velge en modell som passer deg. Her finner du brødbokser far Joseph Joseph, Stelton, WMF og Eva Solo.

Brødboksene kommer både i metallutgaver, herdet plast og i tre. Enkelte av brødboksene har også lokk som kan benyttes som skjærefjøl dersom dette skulle være ønskelig.

Wesco Brødboks

Ønsker du en mer retro brødboks kan en Wesco brødboks være et godt alternativ. Brødboksene fra Wesco er tilgjengelig i et stort utvalg av ulike farger. Brødboksene er designet basert på et originalt design fra 1940 og gir et klassisk retro bidrag til kjøkkenet.

Retro kjøkkenutstyr er godt likt av mange, og en retro brødboks kan være med å pynte opp og sette preg på kjøkkenbenken.

Ved siden av det å ta bedre vare på brødet, er en brødboks også praktisk til å oppbevare annet småsnacks som man gjerne har på kjøkkenet. Dette kan være alt fra krydder, knekkebrød og kjeks, til kjøkkensaks og ubetalte regninger.

#brødboks #brød #frokost #kjøkkenutstyr

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar