hits

Hvorfor vi Elsker Gryteretter! 

Gryteretten har en sterk posisjon i det norske kosthold dette kan være alt fra tradisjonelle gryteretter som lapskaus og elggryte, til gryteretter som har kommet inn i det norske kostholdet i senere tid.

Dette kan være alt fra mexicanske gryter, bønnegryter, chili con carne, tacogryte, tika masala, karrigryte og mye annet.

Skal man lage gryteretter trenger man en god gryte. Grytene fra Le Creuset er alltid populære, men det finnes også mange andre alternativer innen jerngryter. 

Den første og mest åpenbare grunnen til at vi elsker gryter er den gode smaken. Det som ofte kjennetegner gryter er at de er fulle på alle mulige smaker. Sterke kryddere blir gjerne benyttet for nettopp å fremheve det som gjør den aktuelle gryten unik.

For kokken er en annen grunn til at vi elsker gryter, at det er relativt enkelt å lage maten. Spesielt om man kutter opp ingrediensene i forveien så er det bare å fylle på og smake til etter hvert som gryteretten koker.

Da man blander alle ingrediensene i samme gryte er det enklere å passe på. Det skal også mye til at noe blir brent så lenge man passer på å røre jevnlig. 

Gryteretter er samtidig lette å lagre. Enten om man ønsker å putte restene i kjøleskapet for å ha til middag dagen etter, eller om man ønsker å fryse ned til en senere anledning. Mange er flinke til å koke opp større gryter og så lagre denne i fryseren slik at man har mat tilgjengelig som man kan varme opp ved en senere anledning.

Da gryter er lette å lagre er det også greit å lage litt mer enn nødvendig. Dette er praktisk ved anledninger der man er usikker på hvor mange gjester som egentlig kommer, eller på hvor mye de ulike gjestene spiser.  

Når man skal lage mat til større grupper er gryteretter gjerne en praktisk løsning. Hos cateringselskaper og koldtbord er gryteretter derfor en populær rett. Skal man ha ekstra mange gjester kan man spe på matretten med ekstra ris eller poteter, alt etter hva som passer best til den aktuelle gryten.#gryte #gryterett #husmannskost #viltgryte #jegergryte #kjele

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar